IF YOU GOT THAT SWEET TOOTH FOR THE ROOTS OF THE BLUES

voorbeelden van songs: klik op foto

free download RealPlayer: www.real.com

Amerikaans/ nederlands blues trio met Steve Wilkinson en Cass Ian. Akoestische / electrische Mississippi blues, National Dobro slide gitaar, drums, bluesharp en contra bas. thuisbasis: breda, Holland.

Holland based American bluestrio with Steve Wilkinson and Cas Ian. Acoustic /electric Mississippi blues, drums, National Dobro slide guitar, bluesharp, double bass. Breda, Holland. Fred Mc Dowell, Robert Johnson, RL Burnside, Muddy Waters, Calvin Jackson. USA blues

home/English
WELKOM BIJ DE SITE VAN
BLUESTOOTH

Steve Wilkinson, Vocals, washboard, percussion, bluesharp, maakte al op achttien-jarige leeftijd zijn eerste opnamen bij de befaamde Plant Studio's, New York. Speelde met Mitch Mitchell en Keith Moon, zwalkte door Manhattan met een laveloze John Lennon aan de arm en was kind aan huis bij Jimi Hendrix. Hij tourde en woonde over de hele wereld en was leadzanger in ontelbare bands. Meer recent tourde hij uitgebreid in het voormalige Oostblok en verscheen enkele keren op de Tsjechiese nationale televisie met de Riverside Bluesband volgend op de release van de CD 'Gone Fishing' met Cas Ian als gast op de National Dobro slide-gitaar.

Cas Ian, Vocals, slide-guitar, tourde met blueslegende R.L. Burnside en Jon Morris, met Uncle Ben Perry, Memphis, en enkele jaren met Mississippi drummer/zanger Calvin Jackson. De CD 'Going Down South' die hij met Jackson maakte werd wereldwijd zeer goed ontvangen en werd o.a. genomineerd voor de W.C.Handy Awards 2001, Memphis USA.

Hans de Vos, Contrabas, verruilde regelmatig de Nederlandse Blues en Jazz- podia voor de buitenlandse en tourde -o.a. in Canada- met "Champion' Jack Dupree, Chick Willis, Calvin Jackson en 'Big Moose' Walker.

Hun niet geringe ervaring brengen ze samen in het trio 'Bluestooth'. Het washboard, de antieke basdrum en de harplicks van Wilkinson, de slide-gitaar van Cas, en de contrabas van de Vos, zorgen voor dat speciale, authentieke geluid van de Mississippi 'backporch' blues.

Songs van Muddy Waters, Dixon, Mc Dowell, Robert Johnson en eigen materiaal.

Energiek, recht uit het hart, hypnotiserend en avontuurlijk.

Tel daarbij de doorleefde vocalen van de heren en U waant zich zonder enige moeite in de 'jukejoints' van het diepe Zuiden van de VerenigdeStaten.

Bookings: cian@peterpanmurals.nl Tel; +31(0)653 191254

 

">